Penningmeester met een groen en sociaal hart gezocht

Het bestuur van de Lokaal Voedsel Den Haag zoekt per direct een nieuwe penningmeester. Deze vacature vindt u ook op de website van Den Haag Doet.

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over de Stichting of over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Frans van der Steen. 

Stichting Lokaal Voedsel Den Haag zoekt een Penningmeester

Stichting Lokaal Voedsel Den Haag zoekt een penningmeester met een groen en sociaal hart. Voedsellokaal De Gymzaal is een oude gymzaal aan de Witte de Withstraat 127. Een van de activiteiten is de wekelijkse markt van Lekkernassuh. Het wekelijkse groente/fruitpakket van Lekkernassuh heeft alles wat je wil dat voedsel is: het komt uit de omgeving van onze stad, het is duurzaam geteeld, van het seizoen, krakend vers, betaalbaar en zonder verpakking. Afgelopen jaar ontving de markt daarvoor het Groene Lintje en staat zij in de Duurzame Top 100 van Trouw. Aansluitend op de wekelijkse markt serveert de Volkskeuken een maaltijd waar met producten van de markt voor 7,50 euro een heerlijke maaltijd wordt geserveerd. Alle projecten worden door vrijwilligers uitgevoerd.

Het hart van ons ‘project’ is via duurzaam voedsel mensen te verbinden. Voedsel delen is feesten en vieren. Zo willen we een wezenlijke bijdrage leveren aan een vitaal milieu en een gezond leven. Zo steunen we duurzame boeren in de omgeving van onze stad.

De Stichting Lokaal Voedsel Den Haag is een organisatie zonder winstoogmerk en opgericht om een scala van activiteiten in ons voedsellokaal mogelijk te maken. De stichting draagt zorg voor het beheer van het pand en het verkrijgen van voldoende inkomsten voor een gezonde exploitatie. Het pand is door de gemeente voor een bedrag van 100.000 euro aan de stichting te koop aangeboden. We zijn een eind op streek dat bedrag bij elkaar te krijgen. Ook zijn we bezig met fondswerving om het pand na de koop te verbouwen.

Op korte termijn zoeken we een penningmeester met een groen en sociaal hart die achter de doelstelling van onze stichting staat.

Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met:
Frans van der Steen, voorzitter
fvdsteen@ziggo.nl of tel 06-139 367 66