De leenovereenkomst

Aan degenen die overwegen of besloten hebben om een bedrag van € 5.000,- of een veelvoud daarvan uit te lenen voor de koop van Voedsellokaal de Gymzaal

Beste mensen,

Om de Gymzaal te kunnen kopen wil de Stichting Lokaal Voedsel Den Haag de koopsom met bijkomende kosten van € 100.000,- via leningen bij elkaar brengen. We hebben het niet langer over ‘aandelen’ en ‘mede-eigenaar’ want dat leidt tot verwarring.

De leenovereenkomst is na ondertekening rechtsgeldig. Voor de ingangsdatum van 1 mei is gekozen omdat de koopovereenkomst met de gemeente voor 1 juni 2020 dient plaats te vinden en het voor de stichting administratief een stuk eenvoudiger is om op dezelfde datum alle aflossingen aan de uitleners over te maken.

De koopsom van € 100.000,- is minder dan een derde deel van de door de gemeente geschatte waarde van € 350.000,- van het pand waarover de stichting OZBG betaalt. Dit betekent dat er nauwelijks of geen risico is dat leningen niet terugbetaald worden bijvoorbeeld als de stichting haar werkzaamheden zou moeten staken. In dat geval zal het pand bij verkoop meer opbrengen dan de koopsom ook nog doordat het dan verbouwd is. Op dat moment zal door de stichting besloten worden wat na inlossing van de financiële verplichtingen met het overgebleven bedrag gedaan wordt. Het meest voor de hand ligt om daarmee activiteiten te ondersteunen die het verduurzamen van de lokale en regionale voedselketen bevorderen.

Naast een jaarlijks voedselpakket van Lekkernassûh krijgen uitleners het recht tegen het gereduceerde tarief van € 45,- per dagdeel de Gymzaal te huren en krijgen zij gratis toegang tot het openingsfeest met maaltijd nadat de koop rond is.

Download hier (in PDF) de leenovereenkomst.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Stichting Lokaal Voedsel Den Haag
Frans van der Steen, voorzitter, fvdsteen@ziggo.nl 06-13936766

Eén antwoord op “De leenovereenkomst”

Reacties zijn gesloten.